Čestr a Hemingway bar

To byl brilantní večer s perfektním výběrem podniků. O Čestru jsme slyšeli už mnoho chvály a chystali jsme se tam přes půl roku. Když se blížily přítelovi narozeniny, řekla jsem si, že uzrál čas. Kromě skvělého piva mají úžasná masa, na která se tam snad musí chodit povinně.

IMG_20160304_191114

Na takovém místě si prostě musíte dát jako předkrm tatarák. Byl podáván s kapary, cibulí a žloutkem. Druhý předkrm jsme měli „Sashimi“. Což jsou nejlepší plátky čerstvé svíčkové, saké a jablečná marmeláda se zázvorem. Prostě svíčková tak trochu po Asijsku. Nicméně veliký gastronomický zážitek. A to hlavní ještě stále mělo přijít.

IMG_20160304_192028

Dále jsme vyzkoušeli rožněné kuřátko s lanýžovou nádivkou. Lanýžovou chuť zbožňuji, takže jsem byla na vrcholu blaha. K tomu byla ještě velmi povedená bramborová kaše. Takže úsměvy na tvářích se nám stále jen rozšiřovaly. A najednou přišlo to hlavní – steaky!

IMG_20160304_194318

Hovězí ořech a svíčkováááááá….to bylo neskonalé blaho. Asi je to nepopsatelné, ale tady si to masíčko, jak by řekl pan herec Hrušínský „přímo hejčkaj“. Báječná chuť, nepřeplácené kořením, šťavnaté a krásně se rozpadá v ústech. K tomu nám přinesli haldu hranolků, což bylo samozřejmě nemožné sníst vzhledem k tomu, čím jsme svá břicha nacpali už dříve. Měli jsme co dělat, abychom dojedli to naprosto luxusní hovězí. Hmmm…hovězííííí…

IMG_20160304_200358

Večer ale ještě nekončil. Vyrazili jsme do známého baru Hemingway, kde člověk potřebuje rezervaci, aby si sednul. A pokud některé chytráky napadá, že by přece s tím drinkem stáli, tak omyl. V tomto baru se prostě nestojí.

IMG_20160304_213915

Mají tu nepřeberné množství kvalitního alkoholu. Není to tedy ožíračka, ale spíš degustace skvělých rumů, whisky nebo absintů. Nemůžete si nevšimnout také gentlemanského interiéru i servisu. Odskočila jsem si na záchod a strávila tam tak deset minut, protože jsem si ho musela pořádně prohlédnout a následně vyfotit. Jo, záchody se jim taky povedly.

IMG_20160304_211334

My jsme ale měli zálusk na rumy. Osvědčil se mi Kubánský rum Legendário. Který jsem na konec pila celý večer. Je v něm rumová tvrdost, ale je dostatečně sladký pro ženského pijana. A nebolí po něm hlava. Takže pokud by snad někdo netušil, čím mi udělat radost, už víte!

IMG_20160304_215358

Na zdraví!

2 thoughts on “Čestr a Hemingway bar

  1. Nádhera… Vy si umíte vybrat! 🙂 .. No nic, začínám šetřit, ať mám někdy také tak krásný večer plný výjiměčných chutí 😉 Opravdu, krása! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *